Strona chudniesz-wygrywasz.pl nie jest już aktualizowana.
Aktualne informacje można znaleźć na stronie GacaSystem.pl
Gaca System
Przejdź na stronę gacasystem.pl
Zamknij okno aby przeglądać aktualną stronę. Zamknij

Chudniesz – Wygrywasz Zdrowie

Konrad Gaca
Konrad Gaca czytaj więcej

Konrad Gaca - Prezes Stowarzyszenia Walki z Otyłością, jedyny w Polsce specjalista żywieniowy Certified Nutrition Specialist i trener klasy Master amerykańskiej federacji PROPTA, zrzeszającej najlepszych specjalistów żywieniowych, trenerów na świecie, trener Europejskiej Federacji Fitness & Wellness, specjalista do spraw promocji profilaktyki prozdrowotnej, pomysłodawca kampanii prospołecznej Chudniesz – Wygrywasz Zdrowie, twórca programu
żywieniowo-treningowego o charakterze prozdrowotnym.

Certyfikat Private Trainers Association
"Specjalista ds. Żywienia"
certyfikat certyfikat

Ogólnopolska akcja
Schudnij z Konradem Gacą

Nie czekaj, podejmij wyzwanie! Zacznij odchudzanie jak setki ludzi w całej Polsce i za granicą.

Dołącz do nas!


Zwycięzcy  mar­cowej edycji kon­kursu „Chud­nij ze Smakiem”.

Dzien­nik Łódzki - Bogusława Wójtowicz

Wiel­kanocne jajeczka faszerowane pieczar­kami.

Składniki :

5 jajek kurzych

30 dkg pieczarek

1 cebula

odrobina szczypiorku

natka pietruszki lub koperek 

Jajeczka gotujemy na twardo , po ugotowaniu i ostudzeniu ostrym nożem prze­krajamy je ma pół i wydrążamy całą zawar­tość skorupki . Do miseczki drob­niutko kroimy białko a żółtko zostawiamy narazie w cało­ści. Do ugotowanej wody wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i blan­szujemy je ok 10 minut , odlewamy na sitko i studzimy. Kiedy pieczarki już ostygną dołączamy do nich żółtka i ucieramy delikat­nie widel­cem . Doprawiamy pieprzem.

Dla zaostrzenia smaku możemy dodać posiekana cebulę. Całą powstałą masę nakładamy łyżeczką do pozostawionych skorupek po jajecz­kach i odstawiamy do lodówki w celu prze­gryzienia się smaków. Gotowe jajeczka stawiamy na sałacie lub liściach cykorii bądź też na przy­stosowanym do tego talerzu tzw. jaj­kow­nicy posypujemy szczypior­kiem i przy­bieramy całość natką pieruszki i koperkiem 

Gazeta Wrocław­ska - Karolina Gałek

Muf­finy pieczar­kowe z jajkiem.

Składniki:

150 g – młodego szpinaku

6 dużych pieczarek

1 czer­wona cebulka

4 jajka

natka pietruszki

czosnek w proszku

pieprz do smaku

Wykonanie:

Szpinak myjemy na sicie i siekamy na dosyć duże kawałki. pieczarki

myjemy, kroimy w kawałki i dusimy na patelni z cebulką, podlewając

wodą. Jajka roz­trzepujemy na masę jajeczną i mieszamy razem ze

szpinakiem i pieczar­kami. Formę do muf­finek pryskamy oliwą z oliwek i

masę jajeczno – pieczar­kowo – szpinakową wykładamy, zapełniając

każdą dziurkę do 3/​4 głęboko­ści. Wstawiamy do nagrzanego do

200oC piekar­nika z ter­moobiegiem na 20/​23 min (aż się jajka zetną).

Spraw­dzać należy patycz­kiem; jeśli jest suchy, to muf­finki są gotowe. Zostawić do

wystygnięcia w foremce.

To danie może być ser­wowane jako przy­stawka lub śniadaniowa

alter­natywa dla zwykłej jajecznicy.

Dzien­nik Zachodni - Ewelina Barylska

 

Jajka wiel­kanocne

Składniki:

2 jaja na twardo;

1 śred­nia pieczarka;

1 pomidor;

150 g brokułu;

2 liście sałaty zielonej;

szczypior;

2 łyżki jogurtu naturalnego;

2 łyżki oliwy z oliwek;

cytryna;

pieprz.

Wykonanie:

Sos do brokułu:

W miseczce mieszamy oliwę, kilka kropel cytryny i doprawiamy pieprzem do

smaku. Po uzyskaniu sosu polewamy nim brokuł.

Danie główne:

Ugotowane jaja na twardo kroimy na połówki, następ­nie wydrążamy

żółtka, które umiesz­czamy w miseczce. Następ­nie do żółtek

dodajemy startą na wiórki pieczarkę, ugotowaną wcześniej na parze.

Po roz­mieszaniu dodajemy łyżkę posiekanego szczypiorku oraz 2 łyżki

jogurtu natural­nego. Wszystko mieszamy, uzyskując jed­nolitą masę i

uzupeł­niamy puste połówki białek. Brokuł przy­gotowujemy na parze

polewając wcześniej przy­gotowanym sosem.

Następ­nie wykładamy przy­gotowane połówki jaj wraz na brokułem na

liście sałaty i ozdabiamy pomidorem.


Głos Wiel­kopol­ski – Mag­dalena Kaczmarek

Fot.Magdalena Kaczmarek

Jajka nadziewane musem jogurtowo-​pietruszkowym

4 jajka

200 ml jogurtu naturalnego

1 pęczek pietruszki

5 łyżek rzeżuchy świeżej

5 liści sałaty lollo

4 pomidorki kok­taj­lowe

Kawałek ogórka zielonego

8 gron winogrona ciemnego

½ papryczki chili

1 łyżeczka żelatyny

pieprz

Jajka gotuję na twardo. Prze­lewam zimną wodą. Kroję na pół, wydrążam żółtka. Do miski od blen­dera wrzucam żółtka, dodaję jogurt, pietruszkę umytą, rzeżuchę, pieprz. Całość blen­deruję. Żelatynę zalewam jedną łyżką zim­nej wody, następ­nie dodaję 3 łyżki gorącej wody. Po roz­pusz­czeniu żelatyny schładzam ją i dodaję do jogurtu. Wstawiam do lodówki na godzinę. Jajka napeł­niam far­szem, dodaję rzeżuchę i papryczkę chili. Podaję z sałatą, winogronami. Z jed­nego jajka robię muchomora. Dekoruję pomidor­kami kok­taj­lowymi i kawał­kami ogórka zielonego.

Gazeta Krakow­ska – Katarzyna Fludzińska

JAJKAFOREM­KACH DO MUF­FINÓW

  • 2 plasterki surowego łososia
  • 2 pieczarki
  • 2 jajka


Do podania: pieprz, rzeżucha, 2 liście sałaty


Przy­gotowanie:
Piekar­nik nagrzać do 200 stopni C (góra i dół bez ter­moobiegu). Wgłębienia formy na muf­finy posmarować oliwą, każde wgłębienie wyłożyć plaster­kiem łososia, na dno położyć pieczarkę i wbić jajka. Wstawić do piekar­nika i piec przez 15 minut. Wyjąć z piekar­nika, obkroić nożem koszyczki i wyjąć je na talerz. Ułożyć na liściach sałaty, udekorować kieł­kami rzeżuchy oraz posypać pieprzem i płatkami chili.

Dzien­nik Bał­tycki – Joanna Galikowska

Jajka faszerowane wiosną.

składniki:

4 jajka ugotowane na twardo

2 łyżki szczypiorku

2 łyżki natki pietruszki

2 łyżki koperku

2 łyżki jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

Wykonanie:
Ugotowane jajka kroimy na pół , usuwamy z nich żółtka , które łączymy z jogur­tem, pietruszką ‚szczypior­kiem i koper­kiem ‚do smaku przy­prawiamy czosn­kiem i wszystko ugniatamy .

Farsz powinien mieć kon­systen­cje pasty, którą wypeł­niamy połówki białek. Jajka układamy na liściach sałaty i dekorujemy rzeżuchą.

Kurier Lubel­ski – Anna Wierzbicka

Wiosenne jajka w galaretce.

Składniki:

10 jajek

pęczek szczypiorku

2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego

12 czer­wonej papryki

1 szklanka wody

mała żelatyna

dowolne przy­prawy bez soli

Wykonanie:

Jajka ugotowane na twardo, paprykę i szczypiorek drobno posiekać i wszystko razem wymieszać. Zagotować wodę, dodać do niej jogurt, przy­prawy i żelatynę, pozostawić do wystygnięcia. Następ­nie wszystko wymieszać i prze­łożyć do pojem­nicz­ków lub foremek, z których łatwo będzie wyjąć zastygniętą galaretkę.

Inne wpisy, które mogą Cię zainteresować:

62– letni Stanisław Pizoń po 8 miesiącach życia z Gaca Sys­tem jest 58 kg lżej­szy. Moja praca polega na kon­tak­tach z wieloma ludźmi, a jej efekty w dużej mierze zależą także od tego, jak mnie postrzegają inni. Po ukoń­czeniu studiów na war­szaw­skiej SGPiS prze­niosłem się do Lublina i zawodowo związałem się z PZU. Jestem już 30 lat agen­tem ubez­pieczeniowym i od tego, jak mnie oceniają inni, wiele zależy. A teraz lepiej widziani, bar­dziej godni zaufania, są na ogół ludzie dynamiczni, młodzi, szczupli. A ja mam 62 lata, jesz­cze nie­spełna rok temu ważyłem 145 kg.

Co robić, żeby schud­nąć albo nie przy­tyć? Prze­myślana dieta i aktyw­ność fizyczna to recepta znana wielu osobom. Nie­stety, nawet naj­lep­sze metody mogą okazać się nie­skuteczne, o ile nie zadbamy o tak pod­stawową sprawę, jaką jest sen.

Chcesz otrzymywać newsletter?

Kategorie

Aktualności z regionu