Strona chudniesz-wygrywasz.pl nie jest już aktualizowana.
Aktualne informacje można znaleźć na stronie GacaSystem.pl
Gaca System
Przejdź na stronę gacasystem.pl
Zamknij okno aby przeglądać aktualną stronę. Zamknij

Chudniesz – Wygrywasz Zdrowie

Konrad Gaca
Konrad Gaca czytaj więcej

Konrad Gaca - Prezes Stowarzyszenia Walki z Otyłością, jedyny w Polsce specjalista żywieniowy Certified Nutrition Specialist i trener klasy Master amerykańskiej federacji PROPTA, zrzeszającej najlepszych specjalistów żywieniowych, trenerów na świecie, trener Europejskiej Federacji Fitness & Wellness, specjalista do spraw promocji profilaktyki prozdrowotnej, pomysłodawca kampanii prospołecznej Chudniesz – Wygrywasz Zdrowie, twórca programu
żywieniowo-treningowego o charakterze prozdrowotnym.

Certyfikat Private Trainers Association
"Specjalista ds. Żywienia"
certyfikat certyfikat

Ogólnopolska akcja
Schudnij z Konradem Gacą

Nie czekaj, podejmij wyzwanie! Zacznij odchudzanie jak setki ludzi w całej Polsce i za granicą.

Dołącz do nas!


To już ostat­nia szansa na walkę o zwycięstwo w ramach kwiet­niowej edycji akcji „Chud­nij ze smakiem”. W tym miesiącu czekamy na prze­pisy z wykorzystaniem wołowiny zgodne z założeniami programu Gaca System.

Czy dobór odpowied­niej diety i sys­tematyczna aktyw­ność fizyczna ma wpływ na nasze samo­poczucie? Osoby, które zdecydowały się zaufać programowi dietetyczno – trenin­gowemu Gaca Sys­tem, wiedzą, że tak. Jedną z nich jest pani Zofia Zator­ska. Zgłosiła się do mnie z ponad dwudziestokilogramową nad­wagą i moc­nym postanowieniem zmiany. Już wcześniej stosowała inne diety i począt­kowo traciła wagę. Nie­stety, z czasem otyłość powracała. Tym razem było inaczej.

Pani Zofia schudła, a co jesz­cze bar­dziej cieszy, od kilku lat skutecz­nie dba o formę, wykorzystuje wiedzę zdobytą w procesie odchudzania i mądrze kom­ponuje posiłki i co rów­nie ważné, sys­tematycz­nie trenuje. Razem ze zbęd­nymi kilogramami pozbyła się także problemów z cholesterolem. Wcześniej przez lata nie mogła zmniej­szyć jego poziomu, nie pomagały żadne leki. Odpowied­nio skom­ponowana dieta i treningi zrobiły swoje. Dzięki nim cholesterolu ubyło.

Pani Zofia jest doskonałym przy­kładem tego, że pozbycie się nad­wagi wyzwala w nas nie­zwykłe zasoby ener­gii życiowej, o której wcześniej mogliśmy tylko pomarzyć. Dla wielu osób korzystających z Gaca Sys­tem stała się ona dobrym duchem, który pomaga przejść przez proces odchudzania. Jest bar­dzo aktywna. Można ją spo­tkać w lubel­skim Cen­trum Odchudzania przy ul. Fabrycz­nej, wypowiada się także w mediach spo­łecz­no­ściowych. Pod­trzymuje innych na duchu, zachęca do wytrwało­ści w opanowywaniu otyło­ści i zaraża swoim zapałem i energią.

Jed­nym z wielu dań, jakie teraz je pani Zofia, korzystając z Gaca Sys­tem, jest papryka faszerowana wołowiną z cebulą, cynamonem i pomidorami. Wołowina to nie tylko bar­dzo dobre źródło białka, ale rów­nież żelaza, cynku, sprzężonych dienów kwasu linolowego (CLA) – czyli związku pomagającego w reduk­cji tkanki tłuszczowej.

Pozostałe skład­niki dania pełné są wielu wła­ściwo­ści proz­drowot­nych. Papryka zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, potas, wapń, magnez, miedź i żelazo. Ponadto czer­wona papryka charak­teryzuje się dużą zawar­to­ścią beta-​karotenu. Pomidor to nie tylko witaminy i związki mineralne, ale także likopen – czyli antyutleniacz, który chroni przed chorobami serca i prze­ciw­działa nowotworowi prostaty.

Natomiast tymianek to spraw­dzony środek grzybobój­czy i bak­teriobój­czy. Z tymi ostat­nimi pomaga roz­prawić się także cebula. Ponadto ma ona wpływ na obniżenie ciśnienia i cholesterolu, a duże ilo­ści żelaza, jakie zawiera, przy­dadzą się w leczeniu nie­do­krwisto­ści. Dodatek dwóch łyżeczek cynamonu nada daniu nie tylko znakomity aromat. Z badań wynika, że ta przy­prawa pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu, reguluje poziom cukru we krwi, pomaga wal­czyć z infek­cjami spo­wodowanymi przez droż­dże oraz może zwal­niać roz­przestrzenianie się komórek nowotworowych.

Papryka faszerowana wołowiną z cebulą, cynamonem i pomidorami

Składniki:

500 g wołowiny mielonej

1 duża cebula

2 gałązki świeżego tymianku

1 duży pomidor

1 łyżka słod­kiej papryki

2 łyżeczki cynamonu

5 szt. czer­wonej papryki

pieprz wg uznania

Wykonanie:

Papryki umyć, osuszyć i odciąć „kapelusze”. Usunąć gniazdo nasienne. Pomidora sparzyć wrząt­kiem, obrać ze skóry i bar­dzo drobno poszat­kować. W miseczce wymieszać wołowinę, drobno poszat­kowaną cebulę z resztą skład­ników i przy­praw. Paprykę wypeł­nić przy­gotowanym far­szem, włożyć do naczynia żarood­por­nego, pod­lać sporą ilo­ścią wody i piec w tem­peraturze 180 stopni przez ok. godzinę.

Inne wpisy, które mogą Cię zainteresować:

62– letni Stanisław Pizoń po 8 miesiącach życia z Gaca Sys­tem jest 58 kg lżej­szy. Moja praca polega na kon­tak­tach z wieloma ludźmi, a jej efekty w dużej mierze zależą także od tego, jak mnie postrzegają inni. Po ukoń­czeniu studiów na war­szaw­skiej SGPiS prze­niosłem się do Lublina i zawodowo związałem się z PZU. Jestem już 30 lat agen­tem ubez­pieczeniowym i od tego, jak mnie oceniają inni, wiele zależy. A teraz lepiej widziani, bar­dziej godni zaufania, są na ogół ludzie dynamiczni, młodzi, szczupli. A ja mam 62 lata, jesz­cze nie­spełna rok temu ważyłem 145 kg.

Co robić, żeby schud­nąć albo nie przy­tyć? Prze­myślana dieta i aktyw­ność fizyczna to recepta znana wielu osobom. Nie­stety, nawet naj­lep­sze metody mogą okazać się nie­skuteczne, o ile nie zadbamy o tak pod­stawową sprawę, jaką jest sen.

Chcesz otrzymywać newsletter?

Kategorie

Aktualności z regionu